Veelgestelde vragen

 

Programma structuur

Wat houdt het nieuwe Xerox Global Partner programma (GPP) in?

Met de introductie van het nieuwe GPP heeft Xerox meer dan 20 programma's gebundeld tot één geheel, om wereldwijd partners ondersteuning te bieden bij het uitbreiden in nieuwe bronnen van inkomsten, het verbinden van Xerox technologie en Managed Print Services (MPS) met uw eigen, unieke oplossingen en het vereenvoudigen van de wijze waarop werk wordt verricht.

Met Uitbreiden, Verbinden en Vereenvoudigen als basis is het nieuwe Global Partner programma bedoeld om u te helpen de concurrentie steeds een stap voor te zijn, u te onderscheiden in de markt en nieuwe klanten binnen te halen via uw 'go-to-market'-strategie resp. hoe uw klanten oplossingen op het gebied van documenttechnologie gaan toepassen.

Van Tot
Geografische kanalen Routes-to-market concept
Regionale programma's Wereldwijde programma's
Boodschappen alleen voor de klant Boodschappen en value proposities voor zowel klant en partner

GPP is op partner gericht, prestatie gericht en een belonend partnerschap.

Wanneer is het nieuwe Global Partner programma geïntroduceerd?

GPP is geïntroduceerd in januari 2015.

Wat is er gebeurd met de oude Xerox Partner programma's?

Xerox heeft meer dan 20 programma's gebundeld tot één wereldwijd programma om de wijze waarop wij zaken met elkaar doen te vereenvoudigen en partners beter in staat te stellen hun klanten beter van dienst te kunnen zijn. 'Fase 1' vervangt de oude programma's zoals het Peak Reseller programma, Xerox Authorised Dealer en de Xerox Authorised Reseller partnerprogramma's. 'Fase 2' zal worden gekenmerkt door een geheel op maat 'best-in-class' Partner Relationship Management (PRM)-platform, om makkelijk met elkaar zaken te kunnen doen, de partnerervaring te upgraden en aanvullende programma-onderdelen mogelijk te maken. Een overzicht van de data waarop deze nieuwe componenten beschikbaar zijn, komt binnenkort beschikbaar.

Hoe is de structuur van het nieuwe Global Partner programma?

We wilden de wijze waarop we business doen van buiten naar binnen opnieuw vorm te geven, op basis van de feedback van onze partners. Om dit te bereiken hebben we vijf globale routes-to-market samengevoegd:

 1. Agent
 2. Concessionair
 3. Document Technology Partner
 4. Solution Provider
 5. Volume Partner

Partners kunnen deelnemen aan één van de vier lidmaatschapsvormen, 'Registered' en drie programma's 'Platinum', 'Gold' en 'Silver'. Of een partner in aanmerking komt voor toegang tot bepaalde voordelen, tools en andere bronnen, hangt af van de status van het lidmaatschap binnen het programma. 'Platinum' is het hoogste niveau lidmaatschap. Naarmate een partner verder komt in het programma, nemen de voordelen toe; de eisen die aan de partner worden gesteld, worden echter ook hoger. 'Registered' is het laagste niveau; aanmelding is voldoende voor toegang tot de Partner Portal. Na registratie krijgen partners beperkte toegang tot voordelen, tools en andere bronnen. Voor een langdurige en vruchtbare samenwerking en profijt van de vele voordelen van het programma, moet een partner zich aanmelden en kiezen voor het 'Silver' programma.

Hoe helpt het nieuwe Global Partner programma partners?

GPP biedt belangrijke extra's om partners beter in staat te stellen om de klant zo optimaal mogelijk Xerox technologie-oplossingen te kunnen leveren, zoals:

 • Een ruim aanbod speciaal ontwikkeld voor het midden- en kleinbedrijf (MKB)
 • Uitgebreide verkoop-, marketing- en technische voordelen ontwikkeld om de vraag van de klant te vergroten en de verkoopcyclus te versnellen
 • Introductie van een wereldwijd accrediterings-, certificerings- en specialty-based enablement model
 • Nieuwe wereldwijde groei, per kwartaal en jaarlijkse rebates
 • Meer mogelijkheden voor inkomsten via Bid registratie
 • Een dynamisch PRM-platform dat partners een fantastische ervaring biedt en realtime inzicht geeft in het gehele partnermarketing- en verkoopproces

Wat zijn de voordelen van het Global Partner programma?

Het nieuwe Global Partner programma verschaft toegang tot een uitgebreider portfolio van waardevolle verkoop-, marketing- en technische voordelen om de partner te helpen de concurrentie steeds een stap voor te zijn, zich te onderscheiden in de markt en nieuwe klanten binnen te halen. Voor meer informatie, zie Xerox Global Partner programma in het kort.

Welke veranderingen op het gebied van accreditatie en certificering zijn geïntroduceerd in het nieuwe Global Partner programma?

Xerox is het Accreditation and Certification enablement model wereldwijd aan het het uitrollen en tegelijk een Specialty-based model aan het introduceren. Door een Xerox Specialty te behalen, krijgen partners een concurrentie voordeel, stijgen zij in aanzien bij hun klanten en geven zij blijk van inzicht, ervaring en expertise om de unieke uitdagingen van de klant aan te kunnen.

Programma- eisen

Is er contributie verschuldigd bij aanmelding voor toegang tot de Global Partner portal of om deel te nemen aan het Xerox Global Partner programma?

Xerox berekent partners geen registratiekosten voor het programma; partners dienen echter wel te investeren in verkoop, marketing, training en enablement naar mate zij groeien binnen het programma.

Wat moet ik doen om partner te worden?

Als u reeds deelnam aan het oude Xerox partner programma, hoeft u niets te doen en gaat u uiterlijk 1 januari 2015 automatisch over naar het GPP.

Als u momenteel aan het overwegen bent of samenwerking met Xerox voor u interessant is, dan vormt 'Registered' een goed uitgangspunt; voor toegang tot de Partner Portal hoeft u slechts de aanmeldprocedure te doorlopen. Na aanmelding krijgen partners beperkte toegang tot voordelen, tools en andere bronnen. Om een langdurige en vruchtbare samenwerking te starten en te kunnen profiteren van de vele voordelen van het programma, dient u zich aan te melden voor het 'Silver' programma.

Zitten er omzet eisen vast aan het 'Registered' programma?

'Registered' vormt slechts het startpunt; er worden geen specifieke eisen gesteld. Voor toegang tot de Partner Portal in het kader van het 'Registered' lidmaatschap, dienen partners een eenvoudige registratieprocedure te doorlopen..

Global Partner Portal gebruiken

Wat is het verschil tussen registreren voor toegang tot de Global Partner Portal en aanmelden voor het Global Partner programma?

Door zich te registreren, krijgen partners in beperkte mate toegang tot voordelen, tools en andere bronnen; daartoe dient een eenvoudige registratieprocedure te worden doorlopen. Om een langdurige en vruchtbare samenwerking te starten en te kunnen profiteren van de vele voordelen van het programma, dient een partner zich aan te melden voor het 'Silver' programma.

Kan ik mijn inloggegevens voor de oude portal ook voor de nieuwe portal gebruiken?

Nee, u dient een nieuwe login aan te maken.

Bent u al Xerox Partner?

Log In

Wachtwoord vergeten


Direct aan de slag

Registreer u nu voor toegang tot de Partner Portal en ontvang meer info over deelname aan het Xerox Global Partner-programma.

Aanmelden

 

Toepassing op Partner Program

Toepassen


Contact

(31) 0346 255 327
of Neem contact op